Нардепи попросили перейменувати на честь Дениса Монастирського вулицю у Києві

Дружина загиблого голови МВС дала письмову згоду, йдеться у зверненні парламентаря Галини Янченко до столичної влади.

facebook.com/moden.ua

Народні депутати ініціювали перейменування вулиці у Києві на честь загиблого міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. Про це 25 січня повідомила парламентар Галина Янченко.

- Сьогодні 40 днів з дня трагічної загибелі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. Найбільш достойної та порядної людини з усіх, кого я знала. Денис був прекрасним другом і дуже світлою людиною, професіоналом своєї справи та великим державником. Тому вважаю своїм моральним обов’язком запустити ініціативу по увіковічненню пам’яті Дениса, - написала вона.

Янченко розповіла, що разом з колегами вони зібрали підписи під зверненням до мера Києва Віталія Кличка та секретаря міської адміністрації Володимира Бондаренка. Нардеп планує зустрітися з київською владою наступного тижня. У зверненні йдеться про те, що дружина загиблого голови МВС Жанна Монастирська дала письмову згоду на перейменування.

7 лютого голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк повідомила, що комітет Верховної Ради підтримав звернення до мера рідного для Монастирського Хмельницького з пропозицією перейменувати вулицю. 18 січня 2023 року в Броварах розбився гелікоптер ДСНС, на борту якого перебувало дев'ять осіб, зокрема керівництво МВС.