Зеленський: Санкції розширюватимуться, щоб нічого не залишилося від потенціалу Росії

Держава працює над тим, щоб розширити глобальні, зокрема європейські, санкції ще на російську атомну галузь, на Росатом, усіх, хто причетний до ракетної програми та ядерного шантажу

t.me/V_Zelenskiy_official

Україна працює над тим, щоб розширити глобальні та європейські санкції ще на російську атомну галузь та Росатом. І Україна чекає від Європейського Союзу рішучих кроків. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

- Наші дипломати, вся держава працюють над тим, щоб розширити глобальні, зокрема європейські, санкції ще на російську атомну галузь, на Росатом, усіх, хто причетний до ракетної програми та ядерного шантажу держави-терориста. Великобританії, очікуємо на відповідні кроки від Європейського Союзу, - розповів глава держави.

Зеленський нагадав, що в суботу було затверджено 10 пакет санкцій ЄС щодо Росії, "і очевидно, що не останній". Він запевнив, що санкції вводитимуть і надалі, "щоб нічого не залишилося від потенціалу російської агресії".

- Нині у десятому пакеті є нові санкційні кроки проти військової промисловості, фінансового сектора держави-терориста, проти пропагандистів, які втопили у війні російське суспільство, намагаються поширити свою брехню на весь світ. У них це точно не вийде, - наголосив президент.

25 лютого Європейський Союз затвердив десятий пакет санкцій проти Росії. До списку обмежень потрапила 121 фізична та юридична особа, торгівля та пропагандистські росЗМІ.