Куліба: Україна заручилася підтримкою першої країни Латинської Америки у створенні Спецтрибуналу

Гватемала стала першою країною Латинської Америки, яка підтримає створення спецтрибуналу.

twitter.com/dmytrokuleba

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся зі своїм гватемальським колегою Маріо Адольфо Букаро Флоресом. Гватемала стала першою країною Латинської Америки, яка підтримає створення спецтрибуналу. Про це у своєму Twitter-акаунті розповів Дмитро Кулеба.

- У Нью-Йорку я був радий зустрітися з міністром закордонних справ Гватемали Маріо Адольфо Букаро Флоресом. Гватемала – наш вірний друг, – пише Кулеба. Під час зустрічі ми обговорили спільні зусилля щодо притягнення Росії до відповідальності.

Український міністр наголосив, що Гватемала стане першою країною Латинської Америки, яка увійде до Основної групи зі створення Спеціального трибуналу за злочини агресії проти України.

Раніше Кулеба в ході виступу на засіданні ООН заявив, що Росія систематично перешкоджає прийняттю рішень Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, необхідних для вирішення конфліктів у світі, створених нею ж. Він зазначив, що Росії не місце у Раді безпеки ООН і її майбутнє має визначатися з урахуванням скоєних злочинів на території України.