США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 2 млрд доларів

У нього увійшли додаткові боєприпаси, авіакомплекс CyberLux K8 та ряд БпЛА.

INTS KALNINS/REUTERS

Адміністрація президента США оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на загальну суму 2 мільярди доларів, що буде спрямована на посилення протиповітряної оборони. 

До пакету входять додаткові безпілотні літальні апарати, обладнання для боротьби з БпЛА та засобами радіоелектронної боротьби, а також критичні запаси боєприпасів для артилерії та засобів високоточної стрільби, які посилять здатність України відбивати російську агресію.

Новий пакет безпекової допомоги включає:

Допомога надається в рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні (USAI). На відміну від пакетів озброєнь, які беруться безпосередньо з американських збройних запасів і можуть бути швидко відправлені в Україну, пакети USAI закуповуються або замовляються у промисловості.

У Пентагоні наголосили, що оголошення про новий пакет допомоги є «початком процесу укладання контрактів на надання додаткових можливостей Збройним силам України».

З початку вторгнення РФ в Україну США вже відправили Києву допомогу на суму понад 28 мільярдів доларів. Востаннє Білий дім оголосив про виділення допомоги у розмірі 460 мільйонів доларів у лютому. До нього ввійшли додаткові снаряди для HIMARS та чотири БМП Bradley.