СБУ викрила "волонтерів", які наводили російські ракети на лікарні

Саме за "наведенням" зрадників Росія здійснила серію обстрілів медустанов на півдні України.

ssu.gov.ua

Російські агенти під виглядом волонтерів збирали дані про ЗСУ та наводили ракетні удари. Шпигунів викрили та затримали українські спецслужби. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

- СБУ викрила діючу на півдні України агентурну мережу російської ФСБ. Один із зловмисників маскував злочинну діяльність під виглядом волонтера. Доставляючи допомогу на фронт, він збирав розвіддані про захисників. Крім того, агенти об'їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогові координати об'єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, у тому числі лікарень. Цю інформацію окупанти використали для коригування ракетних ударів, – розповіли силовики.

Правоохоронці підтвердили, що саме за "наведенням" зрадників Росія здійснила серію обстрілів медустанов на півдні України. За кожне "завдання" агенти отримували від росіян оплату, а у разі окупації регіону вони розраховували отримати високі "посади".

Правоохоронці затримали зловмисників під час спроб визначити геолокацію кількох лікарень та енергооб'єктів. Зрадниками виявились шість місцевих жителів, яких на початку вторгнення завербувала ФСБ. Під час обшуків у них виявили телефони з доказами злочину та банківські картки. Затриманим оголосили підозру за двома статтями КК. Суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Зрадникам загрожує 15 років за ґратами чи довічне ув'язнення.