Зеленський – українським захисникам: Ваша хоробрість і сила стали опорою держави

Президент на Софійській площі вручив звання "Героїв" українським захисникам.

прес-служба президента

Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди, зокрема звання Героя України, українським захисникам у річницю повномасштабного вторгнення Росії на Софійській площі вранці 24 лютого. Та звернувся до бійців Сил оборони країни зі словами подяки.

- Героям слава! Ми говоримо ці слова щоразу, відповідаючи на наше національне гасло. Лунає: "Слава Україні!" - і чуємо згадку про тих, завдяки кому наша держава живе. Так звучать тисячоліття нашої історії та роки нашої війни за незалежність. Так вшановуємо покоління тих, хто міцно боровся, щоб у вільному Києві та всюди у вільній Україні майорів наш синьо-жовтий прапор нашого народу. І так вшановуємо покоління те, що зараз бореться за Україну, - зазначив Зеленський.

Президент запевнив, що українці пам'ятають кожного та кожну, хто рятував співгромадян, усіх, хто віддав своє життя заради життя України. Завдяки їм Україна встояла і продовжує давати рішучу відсіч агресорам. Він наголосив, що фортеця, хоробрість та порядність українських воїнів стануть опорою нашій державі та нашому народу.

- Я дякую всім, хто витримав той лютий, цей рік, і хто дає Україні незламність! Слава всім, хто зараз у бою! Слава Збройним Силам України, Національній гвардії, розвідці, Службі безпеки України, Національній поліції, українським прикордонникам та всім вам, нашим Силам оборони та безпеки! Слава всім вам, хто допомагає боротися і хто рятує життя! Світла пам'ять усім, чиє життя забрала ця війна, – заявив Зеленський.

В Україні триває 366-та доба повномасштабного вторгнення РФ. Цього дня президент України Володимир Зеленський, звернувшись до співгромадян, зазначив, що Україна пережила "рік болю, віри та єдності".