Гео Лероса відсторонили від участі у пленарних засіданнях Ради

Народного депутата Гео Лероса позбавили права участі у пленарних засіданнях Верховної Ради до кінця поточної сесії.

Народного депутата Гео Лероса позбавили права участі у пленарних засіданнях Верховної Ради до кінця поточної сесії. "За" проголосували 261 парламентарій. Відсторонення не підтримали лише дві фракції - "Голос" та "Європейська солідарність". Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

- Так як Рада працює зараз в режимі безперервного засідання, то Гео позбавлений участі до кінця поточної сесії  (це початок вересня 2023 року) або припинення воєнного стану і відповідно зміни спецрежиму роботи Ради під час війни. Тобто на скоріш за все на півроку, - пояснив Железняк.

Лероса відсторонили, ймовірно, через образливі висловлювання на адресу СБУ та голови Офісу президента України Андрія Єрмака під час пленарного засідання 7 лютого.

У листопаді 2021 року ДБР оголосило підозру Леросу за демонстрацію непристойного жесту в стінах парламенту. 4 листопада Лерос виступав з трибуни парламенту у присутності президента Зеленського. Коли нардепу вимкнули мікрофон до закінчення промови, він показав у бік президента середній палець.

У листопаді 2022-го Леросу оголосили підозру через невиконання рішення суду, яке набуло чинності. Суд зобов'язав нардепа спростувати поширену ним раніше недостовірну інформацію про брата голови Офісу президента Андрія Єрмака.