Генштаб: ЗСУ за добу відбили близько 90 атак РФ на 5 напрямках

Українська авіація минулої доби завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів, а також удар по зенітно-ракетному комплексу ворога.

facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 365-ої доби російського широкомасштабного вторгнення РФ продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, протягом минулої доби наші захисники відбили близько 90 атак противника на зазначених напрямках.

Ворог завдав 10 ракетних та 19 авіаційних ударів та здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні міста і села та цивільні громадяни. Наразі залишається велика загроза завдання РФ ракетних ударів по всій території України.

Ситуація за напрямками:

Російські окупанти продовжують насаджувати паспортизацію громадянам України. Так, жителям Нової Каховки з 19 лютого надходять повідомлення агітаційного характеру про роботу у місті міграційної служби.

У зв’язку із провалом наступу та значними втратами у живій силі під Вугледаром особовий склад добровольчого, так званого козачого загону, який був приданий 155 бригаді морської піхоти Тихоокеанського флоту, відмовляється від подальшої участі у наступальних діях.

Українська авіація минулої доби завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу ворога на вогневій позиції. А наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника та склад боєприпасів.