Суд узяв під варту ексдиректора "СЕТАМ" у справі про розтрату коштів

Йдеться про розкрадання 485 мільйонів гривень.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід колишньому генеральному директору підприємства "СЕТАМ". Його відправили під варту із правом внесення застави у розмірі 13,42 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба суду.

- Суд апеляційної інстанції частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора САП щодо рішення суду першої інстанції, яким підозрюваному було призначено запобіжний захід у вигляді застави. Водночас суд відхилив апеляційні скарги з боку захисту, - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, підозрюваного було заарештовано у залі суду відповідно до рішення суду. Так, підозрюваному інкримінують злочини, пов'язані із розтратою понад 485 млн грн. За версією слідства, генеральний директор ДП організовував електронні торги з метою продажу фізичних доказів за заниженими цінами та створення умов для перемоги наперед визначених юридичних осіб.

У грудні 2022 року ексгендиректору "СЕТАМ" повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", ч. 3 ст. 28 "Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією" та ч. 2 ст. 364 "Зловживання владою чи службовим становищем" Кримінального кодексу.