Телескоп Hubble сфотографував дует яскравих молодих зірок у туманності Оріону

Вони розташовані на відстані близько 1450 світлових років від Землі.

Вони розташовані на відстані близько 1450 світлових років від Землі.

Космічний телескоп Hubble сфотографував дует яскравих молодих зірок у туманності Оріону. Вони розташовані на відстані близько 1450 світлових років від Землі. Про це повідомляє Space.

Вчені опублікували знімок, зроблений телескопом, пояснивши, що велика яскрава зірка в центрі, оточена блакитними туманними хмарами – це змінна зірка V 372 Оріоніс. У верхньому лівому куті зображення можна побачити її зірку-компаньйона. Дві головні зірки на фото оточені маленькими червоними зірками.

- Ці зірки знаходяться в туманності Оріона - області зіркоутворення, розташованої приблизно за 1450 світлових років від Землі. V 372 Оріона - це змінна зірка особливого типу, відома як змінна Оріона. Ці молоді зірки зазнають постійних трансформацій, які астрономи вбачають як нерегулярні зміни світності, — заявили офіційні особи Європейського космічного агентства (ЄКА) у звіті.

Зображення вдалося отримати за допомогою двох інструментів космічного телескопа: камери Advanced Camera for Surveys та Wide Field Camera 3, зазначили вчені. Для цього фахівці використовували дані, отримані в інфрачервоному та видимому діапазонах хвиль.