Грузія заявила про підтримку українського народу, але їхати до Києва відмовилася

В урядовій партії пояснили, чому Тбілісі не надсилатиме делегацію до нашої країни.

Грузинська делегація не їхатиме до Києва у річницю вторгнення Росії до України. Про це заявив член правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклій Заркуа, передає " Эхо Кавказа ".

- Коли високопосадовці України закликають нашу державу до відкриття другого фронту, коли ув'язненого Саакашвілі, який має багато серйозних звинувачень, називають політв'язнем, я думаю, що це не залишає місця для дипломатичних відносин. Так, нас запрошують в Україну 24 лютого, хоч ми відмовляємося, - заявив Заркуа.

Водночас політик запевнив, що Грузія підтримує українців і вживає заходів на всіх рівнях, щоб допомогти нашій країні. За його словами, "сильні країни, зокрема й європейські, не наважилися зробити те, що зважилася Грузія проти Росії". Подробиць своєї заяви він не уточнив.

На початку січня президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що у мирній угоді щодо завершення війни в Україні необхідно прописати пункт, згідно з яким Росія має вивести свої воски з грузинської території, яка майже 15 років перебуває під тимчасовою окупацією Москви. За її словами, припинення окупації Абхазії та Північної Осетії нібито залежить від поразки росіян у війні проти України.