Джо Байден у Києві анонсував поставки боєприпасів Україні

Президент США прокоментував свій “таємний” візит до України напередодні річниці російського вторгнення.

president.gov.ua

Президент США Джо Байден зробив заяву про свою поїздку до Києва. Вона розміщена на сайті Білого дому.

- Поки світ готується відзначити річницю жорстокого вторгнення Росії в Україну, сьогодні я перебуваю в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну та незмінну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України, - сказано у заяві.

Американський лідер анонсував постачання Україні артилерійських боєприпасів, протитанкових систем та радарів спостереження за повітряним простором. Цього тижня Вашингтон також оголосить про додаткові санкції проти російської еліти та компаній, які задіяні у російській військовій машині. Байден підтвердив свою подальшу поїздку до Польщі.

Посол США в Україні Бріджит Брінк написала у своєму твіттері, що Джо Байдена у Маріїнському палаці зустрічали Володимир та Олена Зеленські. Офіс президента повідомив, що після представлення членів української та американської делегацій президенти поспілкувалися у форматі віч-на-віч.

Це не лише перший візит Джо Байдена до України за час війни, а й перший за останні 15 років візит президента США до Києва. Разом із Байденом прибув радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.