Десятий пакет санкцій ЄС включатиме іранські компанії, що постачають безпілотники до Росії

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила, що 10-й пакет санкцій включатиме обмеження проти семи іранських компаній, які постачають безпілотники до Росії.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила, що 10-й пакет санкцій включатиме обмеження проти семи іранських компаній, які постачають безпілотники до Росії. Загалом нові обмеження можуть скоротити торгівлю з Росією на 11,8 мільярда доларів. Про це глава ЄК сказала на брифінгу у Брюсселі, пише AP.

- Ми пропонуємо обмеження на деякі товари подвійного призначення та електронні компоненти, що використовуються в російських збройних системах, таких як безпілотники, ракети та гелікоптери. Існують також сотні безпілотників, вироблених в Ірані, які використовує Росія на полі бою в Україні. Ці іранські безпілотники вбивають українських мирних жителів. Тому вперше ми також пропонуємо санкції проти іранських економічних діячів, у тому числі пов'язаних з Революційною гвардією, - сказала фон дер Ляєн.

Пропозиції Єврокомісії щодо нових санкцій знаходяться на розгляді 27 країн-членів ЄС. Рішення про нові обмеження оголосять цього місяця. 

Іранські дрони-камікадзе Росія використовує для нападу на інфраструктуру України. Іранський режим заявив, що постачав Росії безпілотники за кілька місяців до вторгнення. Раніше санкції проти іранських компаній ввели США.