Молдова підтвердила, що закрила небо через повітряний об'єкт поблизу Вінниччини

Польоти над країною вже відновлено, загрози для людей немає.

Управління цивільної авіації Молдови назвало причину закриття повітряного простору. У небі над містом Сороки було виявлено невідомий літаючий об'єкт, схожий на метеозонд. Населений пункт розташований поблизу кордону Молдови та України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

- Близько 12:30 до Міноборони надійшла інформація про те, що у повітряному просторі Республіки Молдова в районі міста Сороки виявлено невідомий невеликий об'єкт, схожий на метеозонд, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, рішення про закриття неба було ухвалено, щоб забезпечити безпеку мешканців Молдови, оскільки спостереження за об'єктом було неможливим.

- Враховуючи метеоумови та неможливість спостереження та ідентифікації об'єкта, а також траєкторії його польоту, з метою забезпечення безпеки та захисту громадян, у складі Міжвідомчої комісії з управління повітряним простором о 13.24 прийнято рішення про тимчасове закриття повітряного простору, - пояснили в Управлінні.

У ході перевірки було встановлено, що загрози мирним громадянам не існує. За рекомендацією Міноборони повітряний простір було відкрито о 14:46. Польоти над Молдовою для цивільних повітряних суден знову відновлено.