Вперше в історії: на Континентальному кубку зі стрибків із трампліну переміг українець

Євген Марусяк виборов перше золото для нашої країни на цих змаганнях.

kp.ua

У Німеччині пройшов етап Континентального Кубка зі стрибків із трампліну, в якому здобув перемогу спортсмен з України Євген Марусяк. Про це повідомляє " Суспільне ".

Як зазначено у повідомленні, Марусяку вдалося відібратися до фінального раунду та показати результат у топ-7. На першому етапі він посів сьоме місце, а наступного дня змагань – вирвався у лідери першої спроби. Марусяку подолати 138 метрів та набрати 135.6 бала.

У фіналі український спортсмен мав перевагу над опонентами, оскільки виступав останнім. Нікому з його суперників не вдалося навіть подолати позначку в 125 балів. Зрештою український стрибун здобув перемогу на Континентальному Кубку з розгромною перевагою. Найближчого переслідувача – швейцарця Ремо Імхофа – він випередив з перевагою 17.2 бали.

Континентальний кубок. Клінгенталь:

За даними видання, Марусяк став першим українцем в історії, якому вдалося перемогти на Континентальному Кубку. Попереднім найкращим результатом України на Континентальному Кубку було шосте місце Володимира Глівка у 1996 році. За підсумками двох етапів у Клінгенталі Марусяку належать одразу два з трьох найкращих результатів України на Континентальному Кубку.