Кабмін розширив категорію держслужбовців, яким дозволять виїжджати за кордон

У Держприкордонслужбі пояснили, кого ще можуть випустити із країни.

Уряд розширив категорії державних працівників, яким дозволять виїжджати за межі України під час воєнного стану. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

- Жінка, яка є усиновлювачем, опікуном, піклувальником, одним із прийомних батьків або одним із батьків-вихователів, які виховують дитину/дітей до 18 років, може виїхати за кордон для відвідування дитини або її супроводу, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, цій категорії держслужбовців для виїзду закордон необхідно надати на пропускному пункті закордонний паспорт, свідоцтво про народження дитини та документи, що підтверджують перебування дитини за кордоном.

– Чоловіки додатково повинні мати документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батькам самостійно, – наголосили у Держприкордонслужбі.

Рішення про заборону виїзду чиновників та нардепів під час війни було ухвалено Кабміном наприкінці січня. Залишити вони зможуть лише з метою робочого відрядження. Водночас для окремих категорій держслужбовців передбачено винятки. За межі країни випустять батьків-одинаків для відвідування дітей за кордоном, на лікування та на підставі окремого рішення глави ДПСУ у разі смерті членів сімей за кордоном.