У Києві затримали керуючого ювелірної майстерні, через якого стався вибух на колишньому заводі

Через вибух на території Дарницького району Києва прокуратура затримала та повідомила про підозру керуючого приватної майстерні.

Через вибух на території колишнього заводу у Дарницькому районі Києва прокуратура затримала та повідомила про підозру керуючого приватної майстерні. За даними слідства, до вибуху та загибелі людей призвело порушення правил безпеки при виготовленні ювелірних прикрас. 

- Епіцентром вибуху стала одноповерхова промислова будівля. Слідством встановлено, що вказане приміщення використовувалося суб’єктом підприємницької діяльності як виробничий цех з виготовлення та оброблення ювелірних виробів. У своїй роботі працівники майстерні використовували газове обладнання. При цьому, як встановило слідство, деякі елементи вказаного обладнання були виготовлені кустарним способом, а газові балони в порушення встановлених вимог розміщувались у приміщенні, де безпосередньо працювали люди, - повідомили у прокуратурі.

З працівниками не проводили інструктажі й навчання з охорони праці та дотримання норм пожежної безпеки, вони не були забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту. Внаслідок таких недбалих дій під час проведення газополум’яних робіт, які відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, стався вибух газових балонів.

На момент вибуху у приміщенні перебувало близько 20 робітників. Загинуло четверо людей, ще п’ятеро отримали тілесні ушкодження.