Народному депутату Волошину оголосили підозру у державній зраді

Серед іншого Волошин цілеспрямовано маніпулював громадською думкою українців на користь країни-агресора.

т.ме/СБУкр

Народного депутата Олега Волошина повідомили про підозру у державній зраді. Про це в телеграмі пише « Служба безпеки України ».

Волошин отримав підозру на основі доказів, зібраних контррозвідкою СБУ. Як свідчать матеріали слідства, упродовж 2020-2021 років парламентарій сприяв військово-політичному керівництву Росії у вибуховій діяльності проти України.

– Серед іншого Волошин цілеспрямовано маніпулював громадською думкою українців на користь країни-агресора. Зокрема, він надавав спотворену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу України у своїх виступах та інтерв'ю. Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, зазначили у СБУ, - розповіли силовики.

Генеральний прокурор склав повідомлення про підозру народному депутату України за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). У рамках відкритого кримінального провадження співробітники СБУ спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора проводять слідчі дії на адресі реєстрації фігуранта та його родичів та зв'язків. Проводиться комплекс заходів щодо залучення Волошина, який ховається від правосуддя за кордоном, до справедливої відповідальності.

Раніше Служба безпеки України заявила, що зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Тетяну Монтян, яка привселюдно виправдовує російську збройну агресію проти України.