Жителі Литви зібрали 6 мільйонів євро на радари ППО для України

Ці пристрої допоможуть захистити критичні об'єкти від ворожих обстрілів.

topwar.ru

Литовці вкотре зібрали гроші для допомоги Збройним силам України. Цього разу жителям країни вдалося зібрати 6 мільйонів євро на купівлю радарів протиповітряної оборони. Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс у своєму Твіттері.

- Литва - це всього 3 мільйони людей, але цього тижня ми зібрали 6 мільйонів євро на покупку систем протиповітряної оборони для України. Тут немає жодних ознак втоми. Ми стоятимемо з Україною до перемоги, - повідомив Ландсбергіс.

На сайті ініціативи зазначається, що на зібрані гроші буде закуплено радари ППО, які допоможуть захистити критичні об'єкти України від російських атак.

- Зібрані під час акції кошти підуть на придбання функціональних тактичних радарів. Призначення радарів – спостереження за повітряним простором навколо таких стратегічно важливих для України об'єктів, як електростанції, водонапірні вежі тощо, які допомагають забезпечити максимально нормальне життя українців під час війни, – наголосили волонтери.

Ініціатива «Radarom!» стартувала у Литві наприкінці січня. У ній об'єдналися організації, які підтримують Україну та головні ЗМІ країни. Зібрані кошти буде витрачено на закупівлю радарів ізраїльських виробників. Ціна одного комплекту приладів складає близько 1 мільйона євро.

З початку війни литовський народ активно підтримує українців. Наприкінці травня вони зібрали лише за три дні 5 мільйонів євро на безпілотник "Байрактар" для України. Дізнавшись про це, компанія-виробник "Baykar" передала ЗСУ цей ударний дрон безкоштовно.