Суд залишив під вартою екс-нардепа Микитася, який намагався підкупити мера Дніпра

У СІЗО він перебуватиме до квітня.

Вищий антикорупційний суд продовжив термін арешту колишньому народному депутату Максиму Микитасю, який пропонував хабар меру Дніпра Борису Філатову. Підозрюваного залишили під вартою ще на 2 місяці. Про це повідомляє прес-служба суду.

- 7 лютого колегія суддів ВАКС продовжила термін дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 85 млн грн застави народному депутату України VIII скликання, звинуваченого у пропозиції голові міста Дніпра отримати 22 мільйони євро за сприяння у будівництві метрополітену. Дія запобіжного заходу продовжена ще на 2 місяці – до 07.04.2023, - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, також суд не задовольнив клопотання адвокатів Микитася щодо повернення обвинувального акта прокурору. Наступне засідання у справі призначено на 23 лютого.

У середині жовтня 2022 року Максиму Микитасю вручили підозру працівники НАБУ. Екс-нардеп запропонував меру Дніпра Борису Філатову рекордний хабар у 22 мільйони євро, щоб той уклав із підконтрольними Микитасю компаніями контракт з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом. Тоді силовики порушили проти нього кримінальну справу, а ВАКС обрав бізнесмену запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.