Футболісти "Шахтаря" пережили землетрус, перебуваючи на зборах у Туреччині

Пресслужба «Шахтаря» повідомляє, що команда не має планів залишити Туреччину.

Ihlas News Agency (IHA) via REUTERS

В турецькому місті Белек на навчально-тренувальних зборах перебувають гравці  донецького «Шахтаря». Белек хоч і знаходиться в декількох сотнях кілометрів від епіцентру землетрусу, проте його можна було відчути і там. В цей момент гравці донецького клубу перебували у готелі. Як повідомили KP.UA у пресслужбі клубу, з футболістами все добре, проте поштовхи в готелі вони все ж відчули.

- Вночі відчувалися невеликі поштовхи в готелі, деякі гравці прокинулись від цього. Але в цілому ситуація з землетрусом у Туреччині не вплинула на розклад підготовки ФК Шахтар. Вранці відбулося тренування за графіком, команда продовжує підготовку до заключного контрольного матчу на учбово-тренувальних зборах. Планів залишити Туреччину команда не має. Шахтар перебуватиме у Белеку до 9 лютого включно, - повідомляють KP.UA у пресслужбі донецького «Шахтаря».

Збори донецького «Шахтаря» у Туреччині розпочались 10 січня. За них було проведено вже 5 спарингів, і ще планується заключний, шостий.

На півдні Туреччини від двох землетрусів загинули щонайменше 1498 людей, 8533 отримали поранення. Стихія зруйнувала 2834 будівлі, повідомило Міністерство зовнішніх справ Туреччини. Cирія підтвердила загибель 783 осіб.