Нардеп Ігор Абрамович написав заяву про складання мандата

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликав інших депутатів із фракції "ОПЗЖ" наслідувати цей приклад. 

rada.gov.ua

Народний депутат Ігор Абрамович написав заяву про складання мандата. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

- Сьогодні написав заяву про складання мандата Ігор Абрамович, - написав Арахамія у своєму телеграм-каналі 6 лютого.

Голова фракції "Слуга народу" закликав інших депутатів із забороненої після початку війни фракції "ОПЗЖ" наслідувати цей приклад. 

- Тому закликаю інших депутатів із забороненої фракції "ОПЗЖ" наслідувати цей приклад. Час вже нарешті відчути настрої суспільства на 11-му місяці повномасштабної війни, - заявив він.

Арахамія зазначив, що в Абрамовича проукраїнська позиція і він ніколи не асоціювався у нього з ідеологією "ОПЗЖ". Нардеп не синхронно голосував з колишніми однопартійцями. Арахамія назвав Абрамовича “своїм серед чужих у тилу п’ятої колони”. 

Народний депутат Ярослав Железняк зазначив у своєму телеграм-каналі, що в Україні тепер залишається 406 парламентарів.

38-річний харків'янин Ігор Абрамович вийшов із лав фракції "ОПЗЖ" у перший день повномасштабного вторгнення Росії до України. Але, за даними руху "Чесно", з 24 лютого до 1 червня 2022 року пропустив всі засідання Верховної Ради, по яких є дані. У серпні “Українська правда” повідомила, що Абрамович мешкає на Лазурному березі у Франції. У січні нардеп повернувся до України та був присутній на засіданні Верховної Ради 12 січня.

Ігор Абрамович у 2019 році був обраний народним депутатом як номер 14 у списку партії "Опозиційна платформа – За життя".

13 січня 2023 року Верховна Рада позбавила мандатів народних депутатів від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.