Двом посадовцям Міноборони вручили підозри через розкрадання грошей на харчування для армії

Служба безпеки викрила схеми розкрадання державних коштів посадавцями Міністерства оборони, виділених на продовольче забезпечення підрозділів Сил оборони.

СБУ

Служба безпеки викрила схеми розкрадання державних коштів посадавцями Міністерства оборони, виділених на продовольче забезпечення підрозділів Сил оборони. Сума збитків становить понад 119,5 млн грн. Двох керівників підприємств, задіяних у схемі, вже повідомлено про підозру.

- За матеріалами слідства, посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства до місць дислокації військових. Бюджетні гроші було переведено на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання для надання відповідних послуг. Замість постачання до ЗСУ визначених обсягів продовольчої продукції учасники схеми виводили кошти у тінь через низку афілійованих фірм, - розповіли у СБУ.

Крім цього, на Київщині співробітники СБУ викрили командира однієї з військових частин на розкраданні майже 2,4 млн грн, виділених на харчування особового складу. До незаконної діяльності він залучив чотирьох своїх підлеглих і комерсантів, які вносили недостовірні відомості до звітної документації для приховування «відкату».

21 січня видання "Дзеркало тижня" повідомило, що ціни на продукти для військових у контракті Міністерства оборони на 2023 рік перевищують роздрібні у два-три рази. 23 сiчня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що відомство купує не окремі продукти, а комплексну послугу із забезпечення харчування. 1 лютого заступнику Резнікова В’ячеславу Шаповалову вручили підозру. 2 лютого ДБР затримало підприємців, яки продавали військовим яйця по 17 гривень.