Ексзаступника міністра оборони арештували з альтернативою застави у 400 млн грн

Запобіжний захід В'ячеславу Шаповалову обрав Печерський районний суд Києва.

dbr.gov.ua

Печерський районний суд Києва у четвер арештував із альтернативою застави у 400 млн грн колишнього заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело у правоохоронних органах.

- Печерський суд ухвалив рішення про обрання колишньому заступнику міністра оборони запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою застави в 402 млн 600 тис. грн, - сказав співрозмовник агентства.

Згодом це офіційно підтвердило Державне бюро розслідувань. Суд застосував запобіжний захід за клопотанням слідчого ДБР.

Співробітники ДБР 1 лютого повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику міністра оборони України, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ. Його запідозрили у причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами та неякісної амуніції на суму понад 1 млрд грн.

Шаповалову повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

21 січня "Дзеркало тижня" повідомило, що ціни на продукти для військовослужбовців у контракті Міноборони на 2023 рік перевищують роздрібні у два-три рази. 24 січня заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов попросив звільнити його з посади. Міноборони тоді заявило, що звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, а заява Шаповалова "є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики".

В'ячеслав Шаповалов був призначений заступником міністра оборони 17 листопада 2021 року. До цього він був заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.