"єПитання": В українській адаптації сімейного шоу з Лесею Нікітюк учасниками стануть зірки

У кожному випуску "єПітання" глядачі побачать протистояння двох команд, у складі яких – по чотири особи.

прес-служба Нового каналу

Новий канал знімає перше від початку повномасштабної війни сімейне розважальне шоу "єПитання", ведучою якого стане Леся Нікітюк. Це українська адаптація формату Family Feud, що транслюється в США з 1976 року. За правилами проєкту дві команди протягом п'яти раундів та фіналу борються за перемогу, відповідаючи на запитання. Суть проста – вгадати найпопулярніші відповіді українців про буденні речі з різних сфер життя. Наприклад, що жінки роблять перед сном, чим можна відкоркувати пляшку вина, що говорять найчастіше, коли вмикається сигнал повітряної тривоги.

Творці проєкту поставили собі за мету відволікти і трохи розвеселити українців у такий непростий для всіх час. Ведуча Леся Нікітюк зізналася, що їй було незвично повертатися до знімального павільйону після стількох місяців роботи волонтером та з гуманітарною допомогою.

– Мені поки що незвично. З початком війни я займалася переважно гуманітарною допомогою,  вже відвикла від студійних зйомок. А тут ось  знову студія! Тебе нафарбували, одягли у костюм, та ще й кажуть, що можна пожартувати. Щиро кажучи, це дивно. Але методички, як жити під час війни, немає. Потрібно діяти лише відповідно до своїх внутрішніх відчуттів, - зазначила Леся.

У кожному випуску "єПитання" глядачі побачать протистояння двох команд, у складі яких – по чотири особи. В оригінальній версії учасниками проєкту є члени двох сімей, але в Україні їх підбирали за особливим принципом.

– За оригінальним форматом це сімейне шоу. Але через війну в Україні багато родин наразі живуть не разом, тому команди ми формували за спільними інтересами. Приміром, телевізійні ведучі, актори одного серіалу, військовий оркестр, гумористи, кінологи, співачки. На телебаченні зараз дуже мало розважального контенту, людям не вистачає позитивних емоцій. Я десь в інтернеті прочитав, що п'ять хвилин сміху замінює 200 г сметани. Не знаю, для чого вам така інформація, але просто знайте це. Проєкт потрібно дивитися обов'язково, адже не щодня побачиш, як зірки «туплять», – зізнався шеф-редактор проєкту Ігор Новинчук.

В Україні у сімейному шоу взяли участь Григорій Решетник, Юрій Ткач, Костя Войтенко, Павло Зібров, Вася Байдак, Віктор Павлік, Даша Астаф'єва, Олексій Завгородній, Michelle Andrade, Рома Міщеряков, а також наші захисники та волонтери. Ось вам перший смойлер: під час перегляду шоу в ефірі кожен глядач зможе задонатити на ЗСУ. Для цього на екранах буде розміщено спеціальний QR-код.