Генштаб: ЗСУ відбили атаки РФ біля 11 населених пунктів

Ворог за добу завдав 44 авіаудари по мирних українцях.

facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні розпочалась 338-а доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом останніх 24 годин ворог завдав 44 авіаційних удари. 18 із них - з використанням БпЛА типу Shahed-136. Усі дрони-камікадзе збиті. РФ також здійснила 70 пусків ракет, 47 з яких було знищено. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, ворог також  здійснив 125 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок ворожих ударів загинули мирні жителі та зруйновано цивільні об’єкти.

Високою залишається небезпека авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Підрозділи Сил оборони минулої доби відбили атаки росіян в районах Площанки, Невського і Червонопопівки Луганської області та Верхньокамянського, Парасковіївки, Бахмуту, Кліщіївки, Водяного, Невельського, Мар’їнки і Вугледару на Донеччині.

Ситуація за напрямками:

Українська авіація протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах противника, а також удар по позиції його зенітно-ракетного комплексу. Збито 3 ворожих розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 4 пункти управління, район зосередження живої сили противника, 2 райони зосередження артилерії, склад боєприпасів та 2 інших важливих ворожих об’єкта.

Напередодні голова Донецької ОВА Павло Кириленко наголосив, що ситуація у регіоні погіршилась – російські війська посилили через відсутність бойових успіхів обстріли прифронтових населених пунктів.