До "танкової коаліції" для України вже приєдналися 12 країн

Президент подякував державам, які разом із нашою країною протидіють агресору.

Про готовність передати Україні бойові танки вже заявили 12 держав. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

- Розширюємо нашу танкову коаліцію – є відповідне рішення Канади, я дякую за це. Вже 12 країн перебувають у нашій танковій коаліції, – сказав президент.

Володимир Зеленський подякував країнам, які разом з Україною протидіють російському терору, прискорюючи постачання Києву необхідних засобів оборони, а також готові посилювати санкційний тиск на державу-терориста.

- Сьогодні завдяки наданим Україні системам ППО та завдяки професійності наших воїнів вдалося збити більшість російських ракет та «Шахедів». Це як мінімум сотні врятованих життів і десятки об'єктів інфраструктури, що збереглися, - підкреслив глава держави.

Великобританія стала першою із західних країн, яка ухвалила рішення поставити Україні бойові танки. Наша країна чекає від Лондона на 14 одиниць "Challenger 2". Слідом за Британією заявили про готовність передати нашій країні бойові танки Польща та Литва. 25 січня Німеччина оголосила про надання Києву 14 танків Leopard 2. Також Берлін дозволив реекспорт німецьких танків із інших країн. Слідом за Німеччиною США ухвалили рішення про передачу ЗСУ 31 танку "Abrams".