Зеленський: Будь-який виїзд нардепів за кордон має відповідати рішенню РНБО

Голова держави наголосив, що інших варіантів на час воєнного стану не буде.

.president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відреагував на скандал навколо народного депутата Миколи Тищенка через поїздку до Таїланду. Голова держави нагадав, що будь-які подорожі чиновників та політиків допускаються лише згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони. Про це йшлося у його вечірньому зверненні.

- Будь-який виїзд за кордон державних чиновників, народних депутатів, представників місцевої влади та інших осіб, уповноважених на здійснення функцій держави чи місцевого самоврядування, будь-який їхній виїзд за кордон має бути згідно з відповідним рішенням РНБО, яке ви всі бачили, - заявив президент.

Як зазначив Зеленський, інших виїздів за кордон посадових осіб чи депутатів у воєнний час не буде. Президент вважає нововведення справедливими.

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко виїхав із України - політик відвідав Таїланд. Колеги депутата заявили, що звільнили його з посади заступника голови фракції, а найближчим часом розглянуть питання про виключення Тищенка з фракції та партії. Тим часом речник Ради Руслан Стефанчук заявив, що не пописував розпорядження на відрядження Тищенка до Таїланду.

У Держприкордонслужбі повідомили, що нардеп виїхав з країни на законних підставах, оскільки РНБО доручила Кабміну розробити в п'ятиденний термін нового порядку перетину кордону посадовими особами. Як зазначили у відомстві, рішення про заборону на виїзд чиновникам РНБО ухвалило 23 січня.