Канада оголосила про передачу танків "Leopard" Україні

Танки будуть відправлені до нашої країни найближчими тижнями.

wikipedia.org

Влада Канади прийняла рішення про передачу Україні чотирьох танків "Leopard 2". Про це заявила міністр оборони країни Аніта Ананд під час брифінгу, передає "Європейська правда".

- Я оголошую, що Канада надасть Україні чотири основні бойові танки Leopard 2 найближчими тижнями. Це оголошення разом за допомогою наших союзників та партнерів значно допоможе Збройним Силам України у їхній героїчній боротьбі за захист свободи та суверенітету їхньої нації, - повідомила канадський міністр.

Як зазначила Ананд, танки будуть передані в Україну найближчими тижнями і вони вже готові до бою. Також ЗС Канади готові навчити українських військових керувати "Леопардами".

- Ці танки готові до бою та будуть передані протягом найближчих тижнів. Ми також розгорнемо певну кількість військовослужбовців Збройних сил Канади для навчання українських солдатів необхідним навичкам із цією технікою в процесі координації із союзниками, - наголосила вона.

На запитання журналістів, чому Оттава передає лише чотири танки Україні, Ананд пояснила, що країна має на озброєння лише 85 одиниць "Леопардів".