ВАКС відправив екс-міністра Лозинського під цілодобовий домашній арешт

Також на підозрюваного суд поклав низку зобов'язань.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту колишньому заступнику міністра розвитку громад і територій Василю Лозинському, спійманому на хабарі у розмірі 400 тисяч доларів. Трансляція засідання велася на каналі YouTube.

Згідно з рішенням суду, екс-заступник міністра тепер зобов'язаний цілодобово перебувати за місцем проживання та носити електронний браслет. Також на підозрюваного наклали низку зобов'язань - він має прибувати до слідчих або прокурора на кожну вимогу, не залишати територію Києва, повідомляти про зміну місця проживання та не спілкуватися зі свідками чи іншими підозрюваними. Крім того, Лозинського зобов'язали здати свої закордонні паспорти.

Про затримання заступника міністра розвитку громад та територій Василя Лозинського при отриманні хабара у розмірі 400 тисяч доларів НАБУ повідомило 21 січня. За версією слідства, чиновник отримав гроші за допомогу у укладанні контрактів на закупівлю генераторів. У НАБУ підкреслили, що викрили злочинне угруповання з розкрадання бюджетних коштів, членом якого був Лозинський. 22 січня Кабмін ухвалив рішення про звільнення Лозинського з посади заступника міністра.