На Харківщині від російських обстрілів загинула пенсіонерка, а під Херсоном постраждала дівчина

За минулу добу Росія обстріляла шість областей України.

t.me/pavlokyrylenko_donoda

Росія обстріляла шість областей України, на Харьківщині внаслідок агресії загинула жінка. Про ситуацію в регіонах станом на ранок 23 січня повідомили в обласних державних адміністраціях. 

- У селі Петрівка Золочівської громади Богодухівського району від ворожого артобстрілу загинула 67-річна жінка, - написав у своєму телеграм-каналі голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

У Вовчанську через влучання снарядів РСЗВ у приватний будинок поранення зазнав 49-річний чоловік, він госпіталізований у середньому стані. З танків Росія обстріляла кладовище у селі Гур'їв Козачок, пошкоджені могили. 

На Сумщині внаслідок обстрілу Новослобідської ТГ пошкоджено сільську раду, будинок культури та високовольтну лінію електропередач.

- На відео - наслідки ранкових обстрілів у Бояро-Лежачі. Це самісінький центр села. Сьогодні туди прилетіло 15 мін від росіян, - повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

У Запорізькій області від артилерії постраждала цивільна інфраструктура Запорізького, Пологівського та Василівського районів. До поліції надійшло 41 повідомлення про руйнування будинків (квартир) та об’єктів інфраструктури, написав секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

На Дніпропетровщині цієі ночі росіяни знову тероризували Нікопольщину. Обстріляли з «Градів» та «Ураганів» Мирівську та Марганецьку громади. Голова ОВА Валентин Резніченко повідомив, що прилетіли понад 20 російських снарядів.

На Донеччині за добу росіяни поранили чотирьох жителів - трьох у Бахмуті та ще одного в Авдіївці. Масований артобстріл Авдіївки з артилерії та “Градів” із застосуванням касетних снарядів стався вночі, є влучання по центральній частині міста. На ранок відбувся обстріл міста з РСЗВ «Град» - влучання в районі автобази та комунального підприємства. Пізно ввечері РФ обстріляла Часов Яр, пошкоджені три багатоповерхівки. 

На деокупованій території Херсонщини через російську агресію постраждали три людини, серед них - 17-річна дівчина.

У понеділок розпочалася триста тридцять четверта (334) доба широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.