Зеленський – про можливий наступ РФ: Може бути з будь-якого боку

Проте західна допомога надасть українським військовим додаткової мотивації, вважає президент України.

president.gov.ua

РФ не полишає спроб захопити Україну. Саме тому можна очікувати, що вона, попри велику кількість втрат, може знову піти у наступ. І це може бути будь-який напрям, розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу ARD.

- Наступ може бути з будь-якого боку. Наступ може бути на півдні чи сході. Він (Путін. - Ред.) же ставив за мету вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей, - вважає український лідер.

На його думку, кремлівський диктатор продовжує відправляти на смерть тисячі росіян.

- Його діти не воюють, його діти не помирають, його діти не страждають. А де його діти й онуки? Може, вони на Донбасі? Підтримують там, як він каже, бідних людей, яких ображають? Чи вони на окупованих територіях стоять на сторожі порядку? Думаю, що ні. Ми їх не знайдемо з вами. І після війни, і далі. Ці люди будуть жити. Ціна цієї війни - це чужі жертви, не Путіна, - наголосив президент України.

Він додав, що західні танки не зможуть повністю вирішити питання російської агресії, але нададуть захисникам України додаткової мотивації.

- Коли проти нас російська армія, яка має тисячу танків, жодна країна рішенням, що вони дають 10 танків, 20, 50 не вирішує проблему. Вони роблять дуже важливу річ - вони мотивують наших воїнів боротися за їхні ж цінності. Бо показують, що весь світ із тобою, - розповів президент.

Він подякував за всю допомогу канцлеру Німеччини Олафу Шольцу та президенту Франку-Вальтеру Штайнмаєру, але наголосив, що хотів би отримати чітку відповідь щодо постачання танків Leopard-2.

- Я ціную все, що зробили Штайнмайєр, Шольц, бундестаг. Я хочу почути по-партнерськи - маю Leopard, щоб обслуговувати їх, давайте зробимо так і так. А якщо немає волі, не треба шукати причини. Треба сказати - ні, - заявив президент.

 Напередодні члени НАТО на зустрічі "Рамштайн" не досягли єдиного рішення щодо постачання танків Україні.