Новий міністр оборони Німеччини планує відвідати Україну у найближчий місяць

Про це Борис Пісторіус повідомив у коментарі німецькому ЗМІ.

REUTERS/Michele Tantussi

Новий міністр оборони Німеччини планує вперше відвідати Україну у найближчий місяць. Про це Борис Пісторіус повідомив у коментарі BILD am SONNTAG.

- Безперечно, однак, те, що я скоро поїду в Україну. Можливо, навіть у найближчі чотири тижні, – сказав він.

Пісторіус нагадав, що у п'ятницю в Рамштайні зустрівся з українським колегою Олексієм Резніковим. Він назвав його “дуже доступною, відкритою людиною, яка точно знає, чого хоче”.

На запитання про надання Україні німецьких танків Leopard Борис Пісторіус сказав, що Німеччина веде “дуже тісний діалог” з міжнародними партнерами, насамперед із США.

Борис Пісторіус очолив Бундесвер 17 січня, замінивши Крістіну Ламбрех. 20 січня він вперше взяв участь в оборонному засіданні західних союзників України у форматі "Рамштайн" на однойменній американській авіабазі в Німеччині. На зустрічі міністрів оборони не було отримано очікуваного Україною рішення Берліна поставити Києву німецькі танки Leopard.

19 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр оборони Олексій Резніков запросили у 12 країн постачання танків німецького виробництва Leopard 2. 11 січня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країна готова надати Україні роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції союзників, одним із яких стане Польща.