Гуменюк: РФ готується до нового ракетного обстрілу України

Але українські сили готові до нової атаки ворога.

детектор.носія

Російська армія активізувала використання розвідувальних дронів, що може бути підготовкою до завдання нового масованого удару по Україні. На цьому наголосила начальник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі всеукраїнського телемарафону.

- Вони проводять розвідку досить системно, ми фіксуємо та заземляємо всі ці літальні апарати. Але все ж таки ми спостерігаємо певну активність. Зокрема, у той час, коли вони готуються. Скажімо, ми оцінюємо цей момент, що вони готуються до проведення ракетних ударів, – сказала Гуменюк.

Як зазначила представник командування, росіяни таким чином збирають інформацію щодо об'єктів для подальшої атаки.

- Більшість уваги дронів сконцентровано все ж таки на військових об'єктах. Зокрема, і засобів протиповітряної оборони, які ворог намагається відшукати, щоб під час однієї з хвиль атак заглушити та досягти "результатів", - наголосила вона.

Водночас Гуменюк повідомив про зменшення кількості ракетоносіїв ворога у Чорному морі. За її словами, на бойовому чергуванні зараз перебуває п'ять ракетоносіїв, оскільки підводний човен зайшов до пункту базування.

- Наразі загальний залп ми оцінюємо як 36 "Калібрів", які готові у них. А загальне угруповання складається з 11 кораблів, у тому числі й ті, з яких і запускаються дрони-розвідники. У принципі, вони готові до атаки, як і ми готові, - сказала начальник прес-служби Сил оборони півдня України.

Також в оперативному командуванні закликали українців подбати про свою безпеку та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.