Зеленський та Гроссі обговорили зону безпеки на Запорізькій АЕС

Президент України привітав розміщення інспекторів агентства на всіх українських атомних електростанцій.

president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський привітав розміщення інспекторів МАГАТЕ на українських АЕС. Про це він заявив під час зустрічі з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Гроссі, який перебуває з робочим візитом у нашій країні. 

- Знаю, що наші команди працюють над посиленням безпеки ядерної інфраструктури. Дякую за позитивне рішення щодо розміщення інспекторів на наших атомних електростанціях. Це дуже важливо,  - наголосив Зеленський.

Гроссі в свою чергу запевнив, що місії МАГАТЕ створено на всіх АЕС. Він наголосив, що окрему увагу було приділено ситуації на Запорізькій атомній електростанції, яка досі перебуває під тимчасовою російською окупацією.

- Ми продовжили обговорення зони безпеки та охорони на Запорізькій АЕС. Робота продовжується. Зона необхідна для запобігання ядерній аварії, - відзначив Рафаель Гроссі у своєму твіті. 

Сторони домовились продовжити взаємодію між Україною та агентством з метою подальшого посилення ядерної безпеки в нашій країні на тлі бойових дій, що тривають.