Авіатроща у Броварах: світові лідери висловлюють співчуття родинам загиблих

Падіння гвинтокрила ДСНС над дитячим садочком, яке призвело до загибелі 15 осіб, шокувало лідерів іноземних країн.

REUTERS

Україна увесь день продовжує отримувати слова співчуття через авіатрощу в Броварах, в якій загинули дев'ять членів екіпажу включно з керівництвом МВС: міністром Денисом Монастирським, його першим заступником Євгенієм Єніним, держсекретарем МВС Юрієм Лубковичем, а також однією дитиною.

Одним з перших слова співчуття висловив президент Польщі Анджей Дуда.

«З глибоким сумом я отримав звістку про катастрофу гелікоптера у Броварах біля Києва, внаслідок якої загинули декілька людей, зокрема високопосадовці МВС України. Мої думки - з сім'ями та близькими жертв», - написав він у твітері. 

Відреагував на жахливу новину і президент Францію Еммануель Макрон.

«Мої думки - з усіма жертвами цієї жахливої події поруч з дитсадком, з дітьми та їхніми родинами. Франція висловлює співчуття українським друзям», - написав президент Еммануель Макрон у твітері. 

«Висловлюю глибокі співчуття родинам загиблих, народу України та президентові Володимиру Зеленському. Грузія у жалобі разом з вами», - написала у твітері президент Грузії Саломе Зурабішвілі. 

Слова співчуття у мережі "Твітер" висловила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. 

«Трагедія вдарила у серце охопленої війною України. Висловлюю найщиріші співчуття родинам жертв, президентові Зеленському та всій країні у зв’язку з катастрофою гелікоптера у Броварах. Ми обгорнені сумом разом з вами», - написала Урсула фон дер Ляєн.

Співчуття президентові України Володимиру Зеленському, прем’єр-міністру Денису Шмигалю та народу України, родинам загиблих висловив президент Європейської ради Шарль Мішель.

«Ми приєднуємося до України у скорботі через трагічний інцидент із гвинтокрилом у Броварах. Міністр Денис Монастирський був великим другом ЄС. Висловлюємо найглибші співчуття родинам жертв, президентові України Володимиру Зеленському, прем’єр-міністру Денису Шмигалю та народу України», - сказано у твіті Мішеля. 

Свої співчуття також висловив німецький канцлер Олаф Шольц.

«Катастрофа гелікоптера у Броварах вкотре демонструє величезну ціну, яку Україна платить у цій війні. У цей сумний день наші думки - з родинами загиблих і поранених, а також з Володимиром Зеленським, який сьогодні втратив міністра внутрішніх справ» - написав він у твітері. 

Від імені уряду Республіки Молдова і від себе особисто висловила глибокі співчуття уряду й народу України прем’єр Молдови Наталія Гаврилиця.

«Мої думки - із сім'ями загиблих. Всім потерпілим я бажаю якнайшвидшого одужання», - написала Гаврилиця на своїй сторінці у соцмережах. 

Слова співчуття озвучив і британський прем’єр-міністр Ріші Сунак.

«Наші думки - з усіма, хто постраждав внаслідок катастрофи гелікоптера під Києвом, і з тими, хто наразі бере участь у ліквідації наслідків. Українці продовжать страждати, поки Путін продовжує непотрібну війну», - йдеться у його дописі у твітері. 

Не лишився осторонь і канадський очільник уряду Джастін Трюдо.

«Новина про катастрофу гелікоптера у Броварах  дуже сумна. Висловлюю співчуття родичам загиблих, президентові Зеленському та українському народу. Я також бажаю швидкого та повного одужання усім травмованим», - висловився він у твітері.

Від імені США співчуття Україні висловила посол США в Україні Бріджит Брінк.

«Приголомшена і засмучена жахливою новиною з Броварів. Мої глибокі співчуття - близьким міністра Монастирського, першого заступника Єніна, а також усіх загиблих і постраждалих у катастрофі цього ранку. Наші серця - з громадою Броварів та нашими друзями й партнерами в МВС України», - написала вона у твітері.