Зеленський: Росія готує нову спробу перехопити ініціативу у війні

Голова держави зазначив, що ЗСУ зараз необхідні нові постачання зброї.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що російські війська готуються до нової спроби перехопити ініціативу на фронті. На цьому фоні Україні потрібні нові поставки зброї. Про це йшлося у вечірньому зверненні голови держави.

- Те, що сталося у Дніпрі, те, що Росія готує нову спробу перехопити ініціативу у війні, те, що характер бойових дій на фронті вимагає нових рішень в оборонному постачанні – все це лише наголошує на тому, як важливо координувати наші зусилля – всіх учасників коаліції захисту України та свободи. І пришвидшувати ухвалення рішень, - сказав президент.

Як зазначив Зеленський, Великобританія подала гарний приклад, оголосивши про найбільший з початку війни пакет військової допомоги, який включає танки.

- Оголошено про новий пакет оборонної допомоги – те, що потрібно. Танки, бронетехніка, артилерія. Те, що ми обговорювали із прем'єр-міністром Ріші Сунаком. Я дякую тобі, Ріші, дякую кожному британцю за відчутну та своєчасну підтримку, - підкреслив він.

Напередодні секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що на річницю війни - 24 лютого, росіяни можуть спробувати вчинити новий наступ. Також він сказав, що українські захисники щодня до цього готуються, а президент Зеленський безперервно веде переговори з лідерами інших країн щодо постачання зброї ЗСУ.