Зеленський обговорив із головою ОБСЄ утримання військовополонених та примусову депортацію українців до РФ

Також голова держави закликав Північну Македонію підтримати українську "формулу світу".

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Північної Македонії Буяном Османі, який прибув до Києва, який став головою Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Сторони говорили про засоби тиску на Москву, які запобігатимуть порушенню прав людини на тимчасово окупованих територіях нашої країни. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

- Вимагаємо збільшення уваги ОБСЄ до двох ключових проблем: примусової депортації жінок та дітей на територію РФ та умов утримання українських військовополонених. Це для нас дуже важливі речі, - сказав Зеленський на зустрічі з Османі.

Також голова держави запросив співрозмовника приєднатися до реалізації української "формули світу".

- Ми хочемо, щоб було відновлено світовий порядок та повернено стабільність у наш регіон. Розраховую на залучення ОБСЄ та Північної Македонії до імплементації формули світу, - сказав він.

За даними відомства, голова ОБСЄ наголосив на солідарності з Україною та її народом і заявив, що питання безпеки нашої країни є пріоритетом його головування. Також Османі запевнив, що Північна Македонія підтримуватиме Україну до перемоги над Росією.