Під санкції України потрапили Сосєдов, Кончаловський, Бледанс та інші відомі персони

Загалом у списку 198 медійних громадян Росії та України, які підтримали повномасштабне вторгнення РФ.

instagram.com/andrei_konchalovsky

Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО про застосування санкцій проти ще 198 росіян. Серед них журналісти, режисери, актори та ведучі, які підтримали війну Росії з Україною.

Документ №23/2023 оприлюднено на сайті президента у неділю, 15 січня. Персональні обмеження проти учасників нового списку санкцій запровадили на десять років, вони передбачають повний пакет персональних санкцій, серед яких блокування активів та торговельних операцій в Україні. Указ набирає чинності з дня опублікування. Імена на розгляд РНБО внесла СБУ.

- Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів, - сказано на сайті глави держави.

Під санкції України, серед інших, потрапили:

У жовтні 2022 року під санкції РНБО потрапили співачки Анни Лорак, Таїсія Повалій та Ганна Седокова, а також телеведучі Регіна Тодоренко, Сніжана Єгорова та Оксана Марченко.