Генштаб: Авіація ЗСУ завдала 20 ударів по росіянах та їхній техніці

Українські артилеристи та ракетники вразили 3 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Авіація сил оборони протягом 12 січня завдала 15 ударів по районах зосередження російських загарбників, а також п'ять ударів - по позиціях ворожих зенітно-ракетних комплексів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

- Українські артилеристи та ракетники вразили 3 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили та військової техніки противника, ворожий зенітний ракетний комплекс С-300 і 3 склади боєприпасів. Авіація сил оборони України протягом доби завдала 15 ударів по районах зосередження ворога, а також 5 ударів - по позиціях його зенітно-ракетних комплексів, - розповіли в штабі. - Крім того, наші воїни збили ворожий літак Су-25 і безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

Протягом доби російські окупанти завдали 5 ракетних ударів по мирних містах Костянтинівка, Краматорськ та Запоріжжя, а також 12 авіаційних ударів. Здійснили 4 обстріли з реактивних систем залпового вогню, уточнили військові.

Противник і надалі основні зусилля зосереджує на спробах захоплення Донецької області у межах адміністративного кордону, продовжує наступати на бахмутському напрямі. Найбільш запеклі бої точаться в районах населених пунктів Соледар, Парасковіївка, Бахмут та Кліщеївка.

Окрім того, російські окупанти продовжують грабувати місцеве населення на тимчасово захопленій території Херсонської області. В одному з населених пунктів Каховського району окупаційна влада оголосила інвентаризацію рухомого та нерухомого майна місцевих приватних підприємців з подальшою так званою "націоналізацією".

Для поповнення втрат у живій силі росіяни не припиняють мобілізацію чоловічого населення, зокрема й на тимчасово окупованій території Луганської області. Так, у місті Алчевськ зафіксовано початок чергової хвилі мобілізації з 9 січня цього року.