Генштаб повідомив про появу нових приватних військових компаній у Криму

 У «Щит» та «Русич» запрошують колишніх військовослужбовців та інших співробітників силових структур, в пріоритеті – офіцери.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Почалась 323-тя доба широкомасштабного російського вторгнення. За останні 24 години російські війська завдали 4 ракетні (по цивільних об’єктах міст Лиман та Часів Яр Донецької області) та 23 авіаційні удари. Як повідомив Генштаб ЗСУ, ворог також здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню в інших локаціях.

Існує небезпека авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки і Кремінної на Луганщині та Роздолівки, Солі, Красної Гори, Парасковіївки, Підгородного, Бахмуту, Кліщіївки, Майорську, Первомайського і Красногорівки Донецької області.

Ситуація за напрямками:

Поблизу населеного пункту Раденськ Херсонської області російські загарбники побудували мережу окопів та бліндажів з використанням морських контейнерів, які перед цим облаштовувались під польовий шпиталь.

- У тимчасово окупованому Криму оголошено набір найманців до новостворених так званих приватних військових компаній «Щит» та «Русич». Туди запрошують колишніх військовослужбовців та інших співробітників силових структур, в пріоритеті - офіцери. Щоб хоч якось зацікавити, потенційним кандидатам обіцяють високе грошове утримання, а також те, що їх нібито не будуть залучати до бойових дій на території України, - розповіли у Генштабі.

Протягом останньої доби авіація Сил оборони завдала 20 ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Наші воїни збили гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальних БпЛА типу «Орлан-10».  Ракетники і артилеристи уразили ворожий пункт управління, сім районів зосередження живої сили та три склади боєприпасів загарбників.