СБУ викрила прислужника УПЦ МП, який закликав РФ захопити Київ

У своїх повідомленнях він дискредитував українську армію та закликав не вступати до лав захисників.

ssu.gov.ua

Прислужник монастиря УПЦ Московського патріархату на Житомирщині закликав росіян захопити Київ. Йому оголосили підозру. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

– Посібником росіян виявився прислужник Спасо-Покровського жіночого монастиря місцевої єпархії УПЦ МП. Після початку повномасштабної війни він публічно підтримав окупантів та виправдовував їхні злочини. Священнослужитель приєднався до прокремлівської Telegram-спільноти "Русская весна". Він закликав ворога захопити Київ та знищувати українців. Чоловік вихваляв Росію за ракетні обстріли України, зокрема атаки на енергетику, школи та лікарні, - розповіли у спецслужбі.

Шанувальник "російського світу" у своїх повідомленнях дискредитував українську армію та закликав не вступати до лав захисників. З ініціативи СБУ було проведено психолого-лінгвістичну експертизу, яка підтвердила, що публікації прислужника УПЦ ПМ загрожують державній безпеці.

Чоловіку оголосили підозру за ч. 1 ст. 436-2 ККУ (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії проти України). Слідство продовжується.