Під час обшуків у Сальдо знайшли книги про Катерину II та посібник із сексу

Обшуки відбувалися у маєтку Сальдо та за місцем проживання поплічників зрадника.

t.me/SALDO_VGA

Співробітники ДБР провели обшуки у колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо. Як виявилося, він зберігав у власній бібліотеці книги про історію Росії, життя імператриці Катерини II та посібники з сексу. Про це пише пресслужба ГБР.

- У його маєтку та за місцем проживання поплічників зрадника виявлено документи з прямими вказівками до скоєння злочинів проти України. Є відомості про структуру окупаційної адміністрації та нарахування зарплати в рублях. Знайдено конспекти, у яких записувалися особливості законодавства РФ. Також виявлено довідки про херсонських патріотів та активістів, - розповіли у відомстві.

При цьому в ДБР зазначають, що на окрему увагу заслуговує бібліотека Сальдо, в якій безліч літератури про "велику Росію". Але поряд з такими виданнями, як "Імператриця Катерина II", "Росія. Велика доля", "Москва. Роздуми у фотографіях", стоять і такі книги, як "Радість сексу. Книга про премудрості кохання".

У відомстві також нагадали, що представники обласної прокуратури вже направили до суду обвинувальні акти щодо окупаційного «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області», його заступника і так званого «голови Херсонської міської адміністрації». Їм інкриміновано державну зраду, колабораційну діяльність, а також виправдання та заперечення збройної агресії РФ проти України, визнання її правомірною.