Українські полярники показали, як підросли пінгвіненята, що мешкають біля "Вернадського"

Малята підросли, але все ще тримаються біля батьків.

facebook.com/AntarcticCenter

Українські полярники показали, як підросли пінгвіненята, які з'явилися на світ на початку грудня минулого року. З того часу вони зміцніли і змінили забарвлення пушку. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

- Пам'ятаєте перших субантарктичних пінгвінів цього сезону, які народилися на нашому острові на початку грудня? Вони були такі маленькі, незграбні та сіренькі... А тепер подивіться, які вони вже пузанчики! Нині їм близько місяця. Сірий пушок став біло-сірим, а зовсім скоро малюки почнуть линяти та міняти його на пір'я, як у дорослих пінгвінів, – розповіли полярники.

За словами вчених, пташенята ще залишаються в гнізді і повністю залежать від батьків. Мама і тато годують їх по черзі крилем, що ловлять в океані. Щоб поїсти, пінгвіненята залазять дзьобом у рот до своїх батьків. Полярники жартують, що з боку це може виглядати так, ніби дорослий пінгвін намагається проковтнути малюка.

На початку грудня біля станції "Академік Вернадський" вилупилося перше пінгвіненя. Після цього на острові Галіндез, де працює українська експедиція, розпочався пінгві-бум. Перший місяць малюки залишаються в гніздах, їх по черзі гріють, захищають та годують батьки.