Актори "Ромео та Джульєтти" подали до суду на Paramount за жорстоке поводження на зйомках

Через 55 років після виходу картини актори Олівія Хассі та Леонард Уайтінг заявили, що режисер змусив їх роздягнутися для кадру.

Photo by Larry Ellis/Express/Getty Images

Актори Олівія Хассі та Леонард Уайтінг, які зіграли головні ролі у фільмі "Ромео і Джульєтта" (1968), подали позов до суду на кіностудію Paramount за жорстоке поводження на зйомках. Причиною для позову стали оголені сцени, які потрапили у фінальний варіант фільму. Про це пише Variety.

На момент зйомок Хассі було лише 15, а Уайтінгу 16 років, але це не завадило режисерові картини Франку Дзеффіреллі зняти відверті кадри. Як стверджують актори, Дзеффіреллі запевнив їх, що жодні сцени з наготою у фільм не увійдуть, а в кадрі вони носитимуть спідню білизну тілесного кольору. Але в останні дні зйомок кінодіяч нібито благав їх знятися оголеними, зазначаючи, що "інакше картина провалиться".

- Те, що їм сказали, і те, що відбувалося, – дві різні речі. Вони довіряли Франкові. У 16 років, будучи акторами, вони повірили йому, що він не порушить їхньої довіри. Франко був їхнім другом, і, чесно кажучи, у 16 років що їм робити? Варіантів нема. Не було жодного #MeToo, - сказав менеджер акторів Тоні Маріноцці.

У позові актори вказали, що протягом 55 років з моменту виходу фільму зазнавали душевних страждань, а ця картина нібито вплинула на розвиток їхньої акторської кар'єри. Олівія Хассі та Леонард Уайтінг вимагають, щоб компанія відшкодувала їм збитки, які перевищують 500 мільйонів доларів.

- Голі зображення неповнолітніх є незаконними та не повинні виставлятися напоказ. Це були дуже молоді наївні діти у 60-х роках, які не розуміли, що на них чекає. Раптом вони стали знаменитими на такому рівні, на який вони ніколи не очікували, і, крім того, вони зазнали насильства, з яким не знали, як впоратися, - додав адвокат акторів Соломон Гресен.

Цікаво, що в 2018 році в інтерв'ю Variety Хассі схвалювала оголену сцену, а в розмові з Fox News сказала, що подібні кадри були "табуйовані" в Америці, тоді як нагота вже була "звичайним явищем" у європейських фільмах.

- Ніхто у моєму віці не робив цього раніше. Це було необхідно для фільму, - зауважила Олівія, додавши, що Дзеффіреллі зняв її "зі смаком".

Висунути позов проти компанії стало можливим після того, як законом у Каліфорнії тимчасово призупинили термін давності для заяв про сексуальне насильство над дітьми, яке сталося багато років тому.