У Херсоні затримали очільницю "філії російської залізниці", яка перейшла на бік окупантів

СБУ затримала у Херсоні колишню очільницю "філії" Російської залізниці (РЖД), яка допомагала перекидати до України військові ешелони з РФ.

СБУ

СБУ затримала у Херсоні колишню очільницю "філії" Російської залізниці (РЖД), яка допомагала перекидати до України військові ешелони з РФ. Під час захоплення міста колишня посадовиця міжгалузевого підприємства залізничного транспорту приєдналась до місцевої окупаційної адміністрації. Про це повідомила пресслужба відомства.

- Там вона очолила створене агресором «предприятие промышленного железнодорожного транспорта «Херсонской железной дороги». На цій «посаді» допомагала ворогові налагодити залізничне сполучення з українським містом для забезпечення потреб окупаційних угруповань на південному фронті. Насамперед зловмисниця сприяла транспортуванню військової техніки, озброєння та боєприпасів з території РФ до тимчасово захопленої частини Херсонщини, - сказано у повідомленні.

Колаборантка також організувала розграбування технологічного обладнання рухомого складу місцевого підприємства української залізниці для його передачі країні-агресору. Крім цього, вона особисто закликала місцевих жителів підтримати російських загарбників і за це обіцяла лояльне ставлення з боку окупантів та виплату «зарплат» у російських рублях.