Генштаб: Вночі РФ атакувала Харків 13 іранськими «шахедами»

11 з них були збиті силами ПВО.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Почалася 309-та доба російського широкомасштабного вторгнення. За останні 24 години РФ завдала 30 авіаційних та 7 ракетних ударів, зокрема, по цивільній інфраструктурі міст Костянтинівка Донецької області та Харків. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, ворог також здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

- Вночі російські окупанти вчергове завдали удару по енергетичній інфраструктурі Харкова, застосувавши для цього 13 іранських БпЛА “Шахед-136”. 11 цих дронів підрозділи Сил оборони України збили, - наголосили в Генштабі.

РФ продовжує наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках та намагається покращити своє тактичне положення на Лиманському напрямку.

Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки, Андріївки, Площанки і Червонопопівки Луганської області та Білогорівки, Соледару, Бахмутського, Підгородного, Бахмуту, Кліщіївки, Курдюмівки, Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки та Побєди на Донеччині.

Ситуація за напрямками:

27 грудня в районах населених пунктів Токмак, Титове, Чернігівка, Пологи та Бердянськ Запорізької області втрати окупантів склали 3 одиниці військової техніки різного типу, командний пункт, вузол зв’язку та близько 230 військовослужбовців пораненими. Інформація щодо загиблих уточнюється.

Наша авіація протягом минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження ворога та 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 5 пунктів управління, 3 райони зосередження живої сили та склад боєприпасів окупантів.