The Guardian включила три фото з України до списку найкращих за 2022 рік

Вони зроблені навесні у Маріуполі, Одесі та Харкові.

instagram.com/kztsky

Три фотографії, зроблені на війні в Україні, потрапили до списку найкращих за версією The Guardian. 28 грудня британська газета представила рейтинг із 20 фотографій за 2022 рік. Редакція зазначила, що до нього потрапили кадри війни в Україні, тяжке становище мігрантів та кліматична криза.

Перше українське фото зі списку у травні зробив колишній пресофіцер полку "Азов" Дмитро Козацький на обложеному заводі "Азовсталь" у Маріуполі. На ньому зображений він і падаючі промені світла.

Друге фото зробив у березні фотограф The Washington Post Салван Джордж на вокзалі в Одесі. У кадр потрапило прощання чоловіка зі своєю родиною, яка вже сіла у потяг.

Третє фото зроблено у квітні харківським фотографом Сергієм Бобоком для AFP. Він зафіксував весілля серед руїн міста. На фото зображені медики Анастасія Грачова та Антон Соколов.

Раніше журнал Time надав титул «Людина року» Володимиру Зеленському та духу України. Видання POLITICO назвало президента України найвпливовішою людиною Європи у 2022 році. Журнал The Economist назвав Україну країною року.