В Україні вирішили поки не проводити масові перевірки місць проживання ВПО

Перевірки місця проживання ВПО проводитимуться виключно у випадках звернення правоохоронних органів до органів соцзахисту населення за наявності підозри неправомірного отримання допомоги

В Україні поки що не планують проводити масові перевірки місця проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомляє Мінреінтеграція.

За словами віце-прем'єра Ірини Верещук, держава зобов'язана проконтролювати цільове використання коштів. Проте уряд не хоче постійно перевіряти людей та помилково позбавляти їхньої допомоги.

- Зараз, коли постійно лунають повітряні тривоги, проблеми з електрикою та зв'язком, люди не повинні стояти у черзі в органах соцзахисту, щоб підтвердити актуальність місця проживання. Повинні чітко визначити підстави, за якими допускається проведення перевірок, - наголосила вона.

Так, за підсумками наради у Мінреінтеграції було ухвалено рішення, що перевірки місця проживання ВПО проводитимуться виключно у випадках звернення правоохоронних органів до органів соцзахисту населення за наявності підозри неправомірного отримання допомоги. Про це громадян мають проінформувати телефоном. У всіх інших випадках проведення вибіркових перевірок житла внутрішніх переселенців не допускається.