Українським військовим знадобиться кілька місяців на опанування ЗРК Patriot

Українські військові зможуть опанувати американські комплекси протиповітряної оборони Patriot протягом кількох місяців.

REUTERS

Українські військові зможуть опанувати американські комплекси протиповітряної оборони Patriot протягом кількох місяців. Про це речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону.

- В умовах мирного часу це  певний процес, наші партнери ставляться до цього дуже серйозно, все має відбуватися чітко за правилами. Але на сьогоднішній день в умовах, в яких опинилася Україна, я думаю, що буде прискорено процес, можливо, до кількох місяців. Маємо приклад - Iris-T та NASAMS. Навчання наших зенітних ракетних фахівців, які поїхали за кордон, тривало лише кілька тижнів. Вони приїхали, опанували ці комплекси й успішно виконують завдання в Україні. Ми бачимо, що є в них чимало успіхів: збиті російські і ракети, і "Шахеди", - заявив він.

Про передачу ЗРК Patriot Білий дім оголосив 22 грудня за декілька годин до зустрічі Володимира Зеленського з Джо Байденом. Наразі невідомо, яка з версій Patriot ввійде в пакет військової допомоги. Версії PAC2 та PAC3 відрізняються дальністю, на якій можуть знищувати балістичні ракети. Зеленський після зустрічі з Байденом заявив, що передача Україні Patriot позбавить Росію головної переваги у війні - бити по інфраструктурі.